вівторок, 08 червня 2021 08:04

Секретний звіт США підтверджує гіпотезу про витік Covid-19 з лабораторії

Секретний звіт США підтверджує гіпотезу про витік Covid-19 з лабораторії
Розвідка США наразі розглядає два ймовірних сценарії походження Covid-19. Фото: pixabay.com

Гіпотеза, що спалах епідемії коронавірусу стався через витік із китайської лабораторії в Ухані, правдоподібна та заслуговує подальшого вивчення, йдеться у звіті національної лабораторії уряду США.

Розвідка США наразі розглядає два ймовірних сценарії походження Covid-19, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела. Вірус виник у результаті аварії в лабораторії або ж унаслідок контакту людини з інфікованою твариною.

Дослідження підготував розвідувальний "Z-підрозділ" Ліверморської національної лабораторії Лоуренса в Каліфорнії у травні 2020-го, коли Держдепартамент проводив розслідування походження пандемії. Лабораторія володіє значним досвідом у біологічних питаннях, її оцінка ґрунтувалася на геномному аналізі вірусу SARS-COV-2, який викликає Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай не може розкрити повну інформацію про походження Covid-19 - ВООЗ

Минулого місяця у США заявили про "серйозні непрямі докази" того, що спалах коронавірусу стався в результаті витоку з Уханьского інституту вірусології в Китаї. Всесвітня організація охорони здоров'я також не відкидає, що спалах епідемії коронавірусу стався саме через витік із китайської лабораторії.

27 травня президент США Джо Байден наказав американським розвідслужбам "подвоїти зусилля" в розслідуванні походження пандемії Covid-19.

У листопаді 2019 року троє китайських учених з інституту вірусології в Ухані одночасно захворіли й мали схожі на Covid-19 симптоми. Вони потрапили до лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Секретний звіт США підтверджує гіпотезу про витік Covid-19 з лабораторії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі