вівторок, 11 квітня 2023 15:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Секретні документи США могла "злити" дитина – ЗМІ

Секретні документи США могла "злити" дитина – ЗМІ
Секретні документи опублікували у месенджері Discord. Фото: eastnews.ua

Секретні дані розвідки США щодо стану української армії могла "злити" дитина.

Вона опублікувала документи у месенджері Discord. Опитали людину, яка сказала, що була учасником цієї групи. Повідомила лише, що їй 18 років, пише Associated Press.

Він повідомив, що спілкувався з особою, яка місяцями публікувала документи.

"Ми не могли повірити, що відбувається", – сказав він.

Він заявив, що за допомогою спілкування зі ЗМІ хоче очистити репутацію третьої особи, яка використовує псевдонім "Лукка". Публікації "Лукки" містять багато документів. Вони поширювалися у Twitter та інших соціальних мережах. Про ці документи повідомили The New York Times, The Washington Post та інші ЗМІ.

"Лукка це просто дитина. Він просто постійно публікував це, щоб возитися з людьми", – сказав користувач Discord.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білому домі прокоментували витік секретних документів Пентагону

Він відмовився назвати особу, яка першою завантажила документи на Thug Shaker Central, або підтвердити, чи працювала вона на уряд США. Він посилався на оригінального завантажувача під псевдонімом "the O.G.".

Людина вважає, що саме ця особа першою опублікувала документи. Опитаний вважає, що вона не керувалася певною ідеологією і не прагнула широко розкрити державні таємниці. Скоріше хотіла справити враження на групу.

Користувач Discord зазначив, що вона має "понад сотні" сторінок документів. Людина хотіла захистити своїх співрозмовників у чаті. Також вона вважала, що документи містять секрети, які повинні знати американці.

"На той випадок, якщо O.G. арештують, я зіллю їх усі", – сказав він.

Пентагон ще оцінює масштаби витоку секретної інформації, яка містила інформацію про боєздатність української армії і дії американських союзників. Міністру оборони США Ллойду Остіну вперше повідомили про "злив" 6 квітня. Наступного дня він почав скликати вищих керівників на щоденній основі.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Секретні документи США могла "злити" дитина – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі