четвер, 26 вересня 2024 06:52

Ще одна країна визнала одностатеві шлюби

Ще одна країна визнала одностатеві шлюби
Таїланд офіційно визнав одностатеві шлюби. Фото: pixabay.com

Король Таїланду підписав закон про шлюбну рівність.

Країна стала першою в Південно-Східній Азії, яка визнала одностатеві шлюби, повідомляє ВВС.

"Закон опублікували в Королівському віснику у вівторок. Він набуде чинності 22 січня наступного року", - йдеться в повідомленні.

Новий закон надає одностатевим парам права на усиновлення та спадкування й використовує гендерно-нейтральні терміни.

Активісти привітали цей крок як історичний. Таїланд довгий час вважався притулком для ЛГБТК+ спільноти в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії вбили трансгендерну жінку після ухвалення ЛГБТ-закону

Таїланд стане лише третьою країною у всій Азії, після Тайваню і Непалу, де одностатеві пари зможуть одружуватися.

ЛГБТК+ активістка та співзасновниця руху Bangkok Pride Енн Чумапорн заявила, що рух планує організувати масове весілля для понад тисячі ЛГБТК+ пар 22 січня.

У 2019 році парламент Тайваню став першим в Азії, який легалізував одностатеві шлюби. Непал зареєстрував свій перший одностатевий союз торік у листопаді.

Сінгапур скасував закон колоніальної епохи, який забороняв гомосексуальні стосунки, у 2022 році. А також вніс поправки до своєї конституції, щоб унеможливити оскарження в судах визначення шлюбу як союзу між чоловіком і жінкою.

У Латвії набув чинності закон про цивільні партнерства. Перша пара чоловіків уже зареєстрували свої стосунки у ніч проти 1 липня.

Естонія також узаконила одностатеві шлюби. 20 червня парламент країни ухвалив поправки до закону "Про сім'ю" та інші супутні закони, які дозволяють укладати шлюб повнолітніх осіб однієї статі. "За" проголосували 55 депутатів зі 101, проти - 34. Голосування було пов'язане з питанням про довіру уряду. Закон набув чинності з 1 січня.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна визнала одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі