пʼятниця, 04 лютого 2022 03:33

Ще одна країна відмінила всі карантинні обмеження

Ще одна країна відмінила всі карантинні обмеження
Швеція відміняє карантинні обмеження. Фото: Українська правда

З 9 лютого в Швеція буде скасовано більшість обмежень, які запровадили раніше для стримування поширення Covid-19.

На пресконференції прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон заявила, що завдяки кращому розумінню природи штаму коронавірусу Omicron та гарним показникам Covid-вакцинації країна може скасувати всі обмеження, інформує Politico.

"Пандемія не закінчилася, але вона переходить у нову фазу", - додала вона.

Шведська служба громадського здоров'я заявила, що переоцінила ризик поширення Covid-19 та розглядає його як соціально некритичний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ спрогнозували завершення Covid-пандемії у Європі

Це оголошення з'явилося на тлі того, як у Швеції все ще спостерігається високий рівень зараження, хоча 73,9 відсотка населення вже повністю вакциновано від коронавірусу.

Уряд заявив, що надалі слід дотримуватися деяких рекомендацій. Невакциновані шведи повинні уникати місць скупчення людей, а всі, у кого є симптоми Covid-19, повинні залишатися вдома, рекомендує шведський уряд.

Таким чином, Швеція приєдналася до Великої Британії, Данії та Норвегії у зниженні рівня заходів задля стримування пандемії Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відмінила всі карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі