субота, 02 квітня 2022 10:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Ще дві країни Європи висилають російських дипломатів через підозри у шпигунстві

Ще дві країни Європи висилають російських дипломатів через підозри у шпигунстві
1 квітня генпрокурор Іван Гешев повідомив голові МЗС Теодорі Генчовській, що дипломат збирає відомості державної важливості, можливо, на користь РФ Фото: Апостроф

Міністерство закордонних справ Болгарії оголосило персоною нон ґрата першого секретаря посольства РФ у Софії.

Його підозрюють у шпигунстві, пише Дзеркало тижня.

Підозрюваний у шпигунстві дипломат має залишити країну протягом 72 годин. Діяльність дипломата є несумісною з Віденською конвенцією про дипломатичні відносини.

Розслідування стосовно дипломата курує Генеральна прокуратура Болгарії.

1 квітня генпрокурор Іван Гешев повідомив голові МЗС Теодорі Генчовській, що дипломат збирає відомості державної важливості, можливо, на користь РФ.

Прем'єр-міністр Болгарії Кирил Пєтков уточнив, що підозрювані працювали на шкоду відносинам Болгарії і Північної Македонії. Спеціалізована прокуратура і Державне агентство національної безпеки Болгарії почали розслідування.

Можливість висилки російських дипломатів розглядає і Німеччина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Болгарії викрила агентів Кремля серед працівників спецслужб

"Уряд Німеччини розглядає можливість висилки з країни "набагато більшого числа" російських дипломатів, підозрюваних у веденні розвідувальної діяльності", - йдеться у матеріалі. Але консенсусу щодо того, чи є цей крок необхідним, в уряді поки що немає.

Сьогодні, 28 березня посла Росії у Північній Македонії Сергія Базднікіна викликали до Міністерства закордонних справ. Йому вручили вербальну ноту, якою п'ятьох співробітників посольства Російської Федерації оголосили персонами нон ґрата у Північній Македонії, повідомляє міністерство закордонних справ Північної Македонії.

Зараз ви читаєте новину «Ще дві країни Європи висилають російських дипломатів через підозри у шпигунстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі