пʼятниця, 01 квітня 2022 08:24

Прокуратура Болгарії викрила агентів Кремля серед працівників спецслужб

Прокуратура Болгарії викрила агентів Кремля серед працівників спецслужб
На виявлення агентурної мережі відреагували президент і прем'єр країни. Фото: pixabay.com

У Болгарії 31 березня місцева спеціалізована прокуратура провела обшуки в Державній агенції національної безпеки.

Частину працівників спецслужби підозрюють у шпигунстві на користь Росії, повідомило "Болгарське національне телебачення" із посиланням на власні джерела. Ситуацію прокоментував і президент країни Румен Радєв.

"У ДАНБ міцна імунна система, і я думаю, що вони активно працюють над тим, щоб не допустити жодних зламів у системі з точки зору шпигунської діяльності", - сказав він.

Про те, що у ДАНБ можуть бути російські шпигуни, прокуратурі повідомили інші працівники спецслужби. Злочинну діяльність своїх колег викрили контррозвідники агенції.

Згодом на виявлення агентурної мережі відреагував прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков. Він розповів журналістам, що у країні сформувалася велика "російська агентурна діаспора".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Македонія виганяє російських дипломатів

"ДАНБ наполегливо працює. Це досить велика мережа агентів у Болгарії - російська мережа. Ми бачимо, що вона працює на різні інтереси", - сказав Петков.

За його словами, один із напрямів діяльності цих агентів зосереджувався на псуванні відносин між Болгарією та Північною Македонією. Росія прагне, щоб у Західних Балкан не було європейського майбутнього.

Це не перший такий скандал у країні за місяць. 2 березня контррозвідка виявила генерала запасу, який шпигував на користь Кремля. Також цього дня викрили шпигунську діяльність російського дипломата. Внаслідок цих подій влада Болгарії вислала двох російських дипломатів.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Болгарії викрила агентів Кремля серед працівників спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі