пʼятниця, 18 березня 2022 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Санкції проти Росії приведуть до дефолту – експерт Atlantic Council

Санкції проти Росії приведуть до дефолту – експерт Atlantic Council
У країнах Заходу наростають бойкоти компаній, які не покидають ринок Росії. Фото: pixabay.com

Санкції проти Росії, які наклали унаслідок розв'язання війни проти України, можуть спровокувати у країні економічний колапс.

У РФ не виключений дефолт, зазначив старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд в ефірі телеканалу "Рада".

"Санкції проти Росії приведуть до дефолту. Є три різні аспекти. Перший – ці санкції величезні. Вони заламають російську економіку негайно, відразу. Можна сказати, що російська економіка закінчилася 28 лютого", - сказав він.

Водночас у країнах Заходу наростають бойкоти компаній, які не покидають ринок Росії. Країна скоро не матиме можливості обслуговувати свій зовнішній борг. А це означає наближення дефолту.

"Зараз просто непристойно торгувати з Росією. РФ зараз платить рублями, коли потрібно платити доларами. І питання тоді – як це називається? Мені здається, що буде дефолт досить скоро", - додає Аслунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай почав віддалятися від російської економіки - CNN

Водночас експерт не може передбачити, чи вплинуть санкції проти РФ на зміну путінського режиму в країні. Він нагадав, що в історії вже були диктатори, які залишалися при владі попри те, що нищили свою економіку.

"Це різні речі. Російська економіка зламається, але що політично станеться, ми не можемо сказати", - сказав він.

Через військове вторгнення Росії Україна втратила $565 млрд. Ці кошти наша держава повинна отримати як репатріації від РФ на відновлення.

Зараз ви читаєте новину «Санкції проти Росії приведуть до дефолту – експерт Atlantic Council». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі