субота, 26 вересня 2020 13:40

Рут Ґінзбург — перша жінка в історії США, з якою прощалися в Капітолії

Рут Ґінзбург — перша жінка в історії США, з якою прощалися в Капітолії
18 вересня у Вашингтоні у віці 87 років від раку померла найстарша з членів нинішнього складу суддів Верховного суду Рут Бейдер Ґінзбург. Фото: Reuters

Суддя Верховного суду США Рут Ґінзбург стала першою жінкою в історії країни, з якою прощалися в Капітолії. Про це пише The Washington Post.

"Церемонія прощання відбулася в Національному скульптурному залі Капітолію. Труну з її тілом установили на тій самій платформі, яку будували ще під час церемонії прощання з 16-м президентом США Авраамом Лінкольном", - йдеться в повідомленні.

На церемонії були присутні президент США Дональд Трамп, його опонент на виборах Джо Байден, а також очільниця Палати представників Ненсі Пелосі й віцепрезидент Майкл Пенс.

"Її життя та керівництво закріпили істину про те, що всі чоловіки та жінки створені рівними", — сказала Пелосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Республіканці запевнили, що передача влади в США буде мирною

18 вересня у Вашингтоні у віці 87 років від раку померла найстарша з членів нинішнього складу суддів Верховного суду Рут Бейдер Ґінзбург. Її призначили на посаду в 1993 році. Ґінзбург, зокрема, боролася з дискримінацією за статевою ознакою.

Зараз ви читаєте новину «Рут Ґінзбург — перша жінка в історії США, з якою прощалися в Капітолії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі