пʼятниця, 15 березня 2019 09:31

Рубль обвалиться: як пекельні санкції вдарять по російській валюті

Автор: Facebook Михайла Крутіхіна
 

Нові обмежувальні заходи Сполучених Штатів проти РФ завдадуть колосального удару по рублю і фінансовій системі країни. Вони відомі ще, як "санкції з пекла".

Заявив російський економічний аналітик, фахівець з нафтогазового ринку Михайло Крутіхін у інтерв'ю інтернет-газеті Znak.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшила поставки боєприпасів бойовикам на Донбас - розвідка

"У цьому законопроекті йдеться про санкції проти російського суверенного боргу і російської банківської системи", – сказав аналітик.

За його словами, у США існує сильний опір цим санкціям. Адже внаслідок їх реалізації буде завдано удару не лише по російській, а й по світовій банківській системі.

"Банкірам невигідно, аби хтось різко смикав фінансову систему. Але якщо це станеться, то буде колосальний удар по рублю і фінансовій системі РФ", – підкреслив Крутіхін.

Відповідного удару можуть завдати по Росії вже до 2020 року.

"Якщо все піде за планом, то до кінця березня ці санкції повинні провести через Сенат. Далі їх буде схвалювати Палата представників, внесуть поправки. Потім до серпня обидві палати приймуть закон, його підпише президент. Тоді прийматимуть підзаконні акти. Тому орієнтовно ці санкції введуть лише близько 2020 року".

НАТО продовжить надавати Україні політичну і практичну допомогу, а також тиснути на Росію і підтримувати санкції ЄС. Про це заявив заступник помічника генсека НАТО з політичних питань Джеймс Аппатурай.

Зараз ви читаєте новину «Рубль обвалиться: як пекельні санкції вдарять по російській валюті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі