понеділок, 03 червня 2024 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка США отримала змогу завербувати російських шпигунів

Розвідка США отримала змогу завербувати російських шпигунів
Війна в Україні дає можливості для розвідки США завербувати російських шпигунів. Фото: pixabay.com

Вторгнення Росії в Україну дало спецслужбам Сполучених Штатів Америки рідкісну можливість завербувати інсайдерів Кремля, розлючених веденням війни.

Операція з вербування не є державною таємницею, пише CNN. ЦРУ опублікувало в соцмережах відеоролики російською із закликом до патріотизму незадоволених росіян, які мають доступ до інформації, що може бути корисною США.

"Відеоролики містять покрокові інструкції для потенційних російських інформаторів про те, як уникнути виявлення російськими службами за допомогою віртуальних приватних мереж або VPN і веббраузера Tor, щоб анонімно та за допомогою шифрування зв'язатися з агентством через Dark Web. Цей бізнес полягає в обміні інформацією, яку шпигун або агент надасть в обмін на щось, що вони хочуть. Нам потрібні люди, які мають певне уявлення про пріоритети російських лідерів, чого вони намагаються досягти", - пояснив колишній офіцер ЦРУ Девід Макклоскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року Росія оголосить нову хвилю мобілізації - Financial Times

ФБР розпочало подібну роботу, спрямовану на вербування російських урядових джерел у США, включаючи спрямування реклами в соціальних мережах на телефони, зареєстровані поблизу посольства РФ у Вашингтоні.

"Це пряме звернення є незвичайним підходом, але таким, який може виявитися ефективним для охоплення Росії, де небагато можливостей висловити своє невдоволення. Росіяни, розлючені на санкціоновану державою корупцію та зловживання з боку Кремля, не маючи можливості діяти відкрито, не мають інших альтернатив, окрім пошуку зовнішньої підтримки", - заявив колишній керівник відділу ЦРУ Даглас Лондон.

Через понад 30 років після розпаду Радянського Союзу світ відчув остаточний розрив між епохою після холодної війни та абсолютно новою та невизначеною віхою новітньої історії.

"Ви повинні знати свого ворога. Якщо це робити, можна налякати свого ворога і змусити його зробити те, чого ніхто з вас не хоче бачити", - сказав президентський історик Тім Нафталі.

Верхня палата парламенту Швейцарії схвалила висилку агентів російської розвідки. Місто Берн готується провести мирний саміт.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США отримала змогу завербувати російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі