пʼятниця, 24 травня 2024 08:43

Розслідування загибелі президента Ірану: опублікували попередній звіт

Розслідування загибелі президента Ірану: опублікували попередній звіт
Внаслідок аварії гелікоптера загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі. Фото: trthaber.com

Генеральний штаб Ірану опублікував попередній звіт комісії з розслідування аварії вертольота, внаслідок якої загинув президент країни Ібрагім Раїсі.

Зовнішнього впливу на борт не виявили. Про це повідомляє TRT Haber.

За даними телеканалу, у звіті зазначено, що в частинах гелікоптера, що розбився, не було слідів куль або подібного зовнішнього втручання, а після падіння у вертольоті виникла пожежа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть іранського президента може вплинути на війну в Україні - ізраїльській журналіст

У звіті також зазначено, що гелікоптер здійснював рух за заданим маршрутом і не змінював його. А пілот мав сеанс зв'язку з пілотами інших двох вертольотів за півтори хвилини до аварії.

Зазначається також, що через географічну складність регіону, холодну та туманну погоду, пошуково-рятувальні роботи були тривалими, а до місця аварії вдалося дістатися лише ближче до ранку.

Окрім того, у звіті вказують, що в перемовинах диспетчерської вежі з екіпажем польоту не було виявлено підозрілих ситуацій.

Однак, остаточні результати будуть опубліковані після завершення розслідування.

Тіло президента Ірану Ібрагіма Раїсі і членів його делегації, які загинули внаслідок падіння вертольота - ідентифіковані.

Виконувати обов'язки президента Ірану буде перший віцепрезидент Мохаммад Мохбер. Згідно з Конституцією Ірану, протягом 50 днів мають пройти позачергові президентські вибори.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування загибелі президента Ірану: опублікували попередній звіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі