неділя, 10 квітня 2022 18:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію треба вигнати з Радбезу ООН - глава трибуналу над Мілошевичем

Росію треба вигнати з Радбезу ООН - глава трибуналу над Мілошевичем
Прокурор порівняв Росію із гітлерівською Німеччиною.

Прокурор на процесі над експрезидентом Сербії Слободаном Мілошевичем у Міжнародному трибуналі щодо колишньої Югославії Джеффрі Найс закликав світ виключити Росію з Ради безпеки ООН.

Про це Найс сказав Times Radio, пише "Укрінформ".

"Дуже важливий крок, який слід зробити, - це вигнати Росію з Ради безпеки або скасувати її право вето.

Це право (вето РФ у Радбезі) еквівалентне тому, що Гітлер отримав би право вето 1944 року, щоб сказати, кого судитимуть у Нюрнберзі 1946 року", - сказав прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Убили наших людей і їздили по тілах танками тиждень-два" - як зараз живе Ірпінь, який зупинив окупантів і врятував Київ

Якщо позбавити РФ права вето, то тоді вона може постати перед судом за злочини, пов'язані з агресією проти іншої країни, сказав Найс.

Інший спосіб притягнути РФ до відповідальності полягає в тому, щоб після закінчення російсько-української війни російські потенційні підсудні були б видані Росією, додав прокурор.

У Великій Британії ініціювали міжнародний трибунал над Путіним, подібний до Нюрнберзького процесу над нацистськими воєнними злочинцями після Другої світової війни.

Путін - воєнний злочинець, його треба судити, сказав президент США Джозеф Байден.

Російські окупанти в Україні займаються геноцидом українців.

Зараз ви читаєте новину «Росію треба вигнати з Радбезу ООН - глава трибуналу над Мілошевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі