субота, 16 липня 2022 16:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни їздили в Іран, щоб домовитися про безпілотники – Білий дім

Росіяни їздили в Іран, щоб домовитися про безпілотники – Білий дім
Росіяни хочуть отримати іранські бойові безпілотники. Фото: eastnews.ua

Офіційні особи Росії за останні тижні щонайменше двічі вилітали до Ірану, щоб домовитися про купівлю ударних безпілотників.

В Ірані 8 червня та 15 липня росіянам демонстрували атакувальні безпілотники "Шахед-191" та "Шахед-129" на аеродромі Кашан. Про це каже радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє Associated Press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран допоможе росіянам покращити повітряну розвідку в Україні – ISW

Білий дім опублікував супутникові знімки показу безпілотників у той час, коли на аеродромі був літак російської делегації.

У США про це заговорили напередодні зустрічі президента США Джо Байдена з лідерами країн Перської затоки, Єгипту, Йорданії та Іраку на регіональному саміті. Байден планує згуртувати країни регіону проти Ірану.

11 липня у Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

У Сполучених Штатах Америки вважають, що армії Російської Федерації не вдалося здійснити у війні проти України стратегічні плани російського диктатора Володимира Путіна. Глава Кремля нібито хотів не лише захопити українські землі, а й стерти українську ідентичність.

В Ірані на це відповіли, що країна взагалі не збирається постачати Росії озброєння.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни їздили в Іран, щоб домовитися про безпілотники – Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі