четвер, 12 квітня 2018 12:21

Росіяни упевнені, що захопили лідерство у космосі

Більшість росіян (61%) вважають свою країну передовиком в освоєнні космосу. Чим старший респондент, тим сильніша впевненість у цьому.

На противагу, у березні 2013 року вважали Росію лідером в освоєнні космосу тільки 35% респондентів. Про це свідчать дані опитування "Левада-центру", пише "Дзеркало тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша пісня в космосі звучала українською: факти з історії

Автор: Дзеркало тижня
  Дані опитування "Левада-центру"
Дані опитування "Левада-центру"

Упевненість у космічному лідерстві Росії різко зросла після початку війни проти України 2014-го і окупації Криму.

Зараз 38% громадян РФ чули про запуск Ілоном Маском надважкої ракети в космос. Однак, 62% нічого про це не знають. Найбільш проінформовані про подію жителі Москви і респонденти з вищою освітою.

Опитування провів "Левада-центр" 23-27 березня 2018 року серед 1600 респондентів. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

"Левада-центр" додає, що в жовтні 2017-го 55% жителів Росії вірили в пристріт і порчу, а у релігійні чудеса вірили 48% росіян.

Американська компанія Ілона Маска SpaceX запустила з мису Карнавел ракету-носій Falcon 9. Це - 50-й запуск ракетоносія. На борту - іспанський супутник зв'язку Hispasat 30W-6.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни упевнені, що захопили лідерство у космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі