вівторок, 16 квітня 2024 09:00

Росія збирається перекинути "вагнерівців" з Африки до кордону з Україною - ISW

Росія збирається перекинути "вагнерівців" з Африки до кордону з Україною -  ISW
"Вагнерівців" з Африки передислокують у Бєлгородську область РФ. Фото: glavcom.ua

Військове командування РФ готується передислокувати деяких колишніх бойовиків групи "Вагнер", що служили в "Африканському корпусі".

Їх перекинуть до Бєлгородської області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на інсайдерське джерело, яке 15 квітня повідомило про невиконання генерал-лейтенантом Головного управління військової розвідки Росії Андрієм Авер'яновим термінів Кремля зі створення підконтрольного міноборони РФ "Африканського корпусу".

Тому, за даними джерела російська влада готує передислокацію невизначених загонів "Африканського корпусу" з Африки до Бєлгородської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін залучив до війни проти України найманців із Малайзії

"Поточні зусилля групи "Вагнер" з набору персоналу для своєї діяльності в Африці, насправді призначені для набору персоналу для розгортання у Бєлгородській області. Російські солдати "Африканського корпусу" прибули до Нігеру 12 квітня і зараз невідомо чи це угруповання цілковито припинить свою діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони "Африканського корпусу", - зазначають аналітики.

В ISW нагадують, що Авер'янов раніше брав участь у російській делегації, яка зустрічалася з офіційними особами в Буркіна-Фасо, Нігері та Малі. Ймовірно, він брав активну участь у зусиллях російського уряду щодо поглинання групи "Вагнер".

"Авер'янов, зокрема, є командиром підрозділу ГРУ 29155. Він відповідальний за замах на Сергія Скрипаля у Великій Британії у 2018 році. Спільне розслідування "60 хвилин", Der Spiegel та The Insider нещодавно визнало Авер'янова причетним до нелетальних атак із застосуванням спрямованої енергії або акустичної зброї проти американського урядового персоналу в США та за кордоном", - йдеться у публікації ISW.

Усі угруповання російської приватної воєнної компанії "Вагнер" переформатували. За даними української розвідки, одна частина зараз у підпорядкуванні Збройних сил РФ, а інша долучилася до інших приватних компаній.

Водночас росіяни продовжують збирати найманців по всіх країнах світу для продовження загарбницької політики.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається перекинути "вагнерівців" з Африки до кордону з Україною - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі