неділя, 05 листопада 2023 13:32

Росія заявила про успішне випробування ядерної ракети "Булава"

Росія заявила про успішне випробування ядерної ракети "Булава"
У РФ повідомили про випробування балістичної ракети "Булава". Фото: скріншот

Після нещодавньої невдалої спроби випробування балістичних ракет, здатних нести ядерний заряд, Росія провела новий запуск.

Там стверджують, що вдало випробували міжконтинентальну балістичну ракету "Булава". Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ.

Пуски нібито здійснив підводний крейсер "Імператор Олександр Третій" з акваторії Білого моря у напрямку полігону "Кура", що на Камчатці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW прокоментував заяви Кремля про ядерні ракети

"Ракетний пуск пройшов у штатному режимі з підводного стану. Головні частини ракети у призначений час прибули до заданого району. Запуск балістичної ракети є завершальним елементом державних випробувань, після якого буде ухвалено рішення про прийом крейсера до складу Військово-Морського Флоту", - йдеться у повідомленні.

Атомний ракетний підводний крейсер стратегічного призначення "Імператор Олександр Третій" оснащений 16 балістичними ракетами "Булава" та сучасною торпедною зброєю. Човни такого типу відносяться до четвертого покоління і входять до складу з'єднань підводних сил Північного та Тихоокеанського флотів.

"На цей час на озброєнні ВМФ РФ стоять три ракетні підводні крейсери проекту "Борей-А", один завершує випробування і ще три будуються", - йдеться у повідомленні.

У Росії відбулись невдалі випробування ракет "Ярс" та "Булава", які здатні нести ядерну зброю. Зокрема, 1 листопада РФ провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс". Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Так само невдало 25 жовтня завершився випробувальний запуск з підводного ракетного крейсера "Борей" балістичної ракети РСМ-56 "Булава", що вкотре засвідчило її ненадійність.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила про успішне випробування ядерної ракети "Булава"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі