неділя, 05 листопада 2023 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW прокоментував заяви Кремля про ядерні ракети

ISW прокоментував заяви Кремля про ядерні ракети
Американські аналітики прокоментували заяви секретаря ради безпеки РФ Миколи Патрушева про ядерні ракети. Фото: ТАСС

Кремль використовує ескалаційну ядерну риторику, щоб налякати міжнародну спільноту і перешкодити наданню Заходом військової допомоги Україні.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Американські аналітики пишуть про секретаря ради безпеки РФ Миколу Патрушева, який заявив, що нібито у Росії вперше в історії є більше ядерних ракет, ніж у її "конкурентів".

Також Патрушев заявив, що, що "безпека Росії буде" гарантована на "десятиліття" завдяки "унікальним стратегічним озброєнням" - гіперзвуковим ракетам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак назвав страх Путіна

Також ISW пише, що заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко заявив, що Росія вживатиме "всіх необхідних військово-технічних заходів" у відповідь на передачу США Великій Британії винищувачів F-35, здатних нести ядерну зброю, і діяльність НАТО в цілому.

Кремль часто посилається на російський ядерний потенціал, намагаючись, щоб Захід відмовився від надання Україні матеріальних засобів, пише ISW.

Минулого місяця державна дума РФ відкликала ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Президент РФ Володимир Путін вдається до безумної ядерної риторики, яку він намагається використати, щоб відмовити НАТО від підтримки України, сказав генеральний секретар Північноатлатничного альянсу Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «ISW прокоментував заяви Кремля про ядерні ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі