четвер, 03 лютого 2022 13:56

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росія стягнула в Білорусь найбільше військ з часів "холодної війни" - НАТО

Росія стягнула в Білорусь найбільше військ з часів "холодної війни" - НАТО
Столтенберг назвав військові маневри РФ в Білорусі найбільшими з часів "холодної війни". Фото: Reuters

За останні дні Росія перекинула до Білорусі близько 30 тис. військових та сучасне озброєння.

Це наймасштабніше військове розгортання Москви в Білорусі з часів закінчення "холодної війни", заявив у четвер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі після зустрічі з прем'єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевські, передає Reuters.

"Ми щойно обговорили триваюче військове нарощування Росії в Україні та навколо неї, яке зараз включає набагато більше ніж 100 тис. військових. Серед перекинутих військ - спецназ та сили спеціальних операцій, винищувачі Су-35, ракети подвійного призначення "Іскандер" та системи ППО С-400. Все це поєднуватиметься зі щорічними російськими навчаннями ядерних сил", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська біля українських кордонів показали з супутника

Очікується, що щорічні навчання російських ядерних сил відбудуться протягом поточного місяця. Столтенберг закликав Росію до деескалації ситуації.

У четвер міністр оборони Олексій Резніков заявив, що ситуація на кордоні з Російською Федерацією і Білоруссю щодо російських військ з минулого тижня не змінилася. Зараз російські війська налічують близько 115 тис. наземного компоненту.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягнула в Білорусь найбільше військ з часів "холодної війни" - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі