пʼятниця, 25 березня 2022 09:49

Росія проводить військові навчання на Курильских островах

Росія проводить військові навчання на Курильских островах
Артилеристи відпрацьовують навички управління вогнем протитанкових ракетних комплексів. Фото: pixabay.com

Російська армія почала артилерійські навчання на Курильських островах із залученням понад 3 тис. військових.

Також у навчаннях задіяні сотні одиниць техніки, повідомляє російський "Інтерфакс".

"На навчаннях відпрацьовуватимуть відбиття висадки морського десанту і знищення авіації засобами протиповітряної оборони. Зокрема, проводяться стрільби з 152-мм самохідних артилерійських установок "Гіацинт-С" по цілях на дистанціях до декількох десятків кілометрів. На ближніх дистанціях працюють розрахунки мінометів "Сани", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія ввела санкції проти прибічників Путіна

Артилеристи РФ відпрацьовують навички управління вогнем протитанкових ракетних комплексів. А підрозділи військ ППО виконують комплекс заходів із виявлення, ідентифікації та знищення авіації.

Японія претендує на чотири південні острови Курильської гряди - Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї, які приєднали до СРСР після Другої світової війни.

Росія вийшла з переговорів із Японією та скасувала безвіз для японців на Курильських островах у відповідь на запроваджені санкції через війну в Україні. РФ також заблокувала продовження статусу Японії як партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва з секторального діалогу.

Уряд Японії 15 березня заборонив експорт близько 300 товарів і технологій до Росії та Білорусі. 18 березня Японія розширила список санкції проти Росії. Під обмеження потрапили 15 представників міністерств і дев'ять держкомпаній та організацій країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Росія проводить військові навчання на Курильских островах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі