понеділок, 21 березня 2022 18:31

Росія відмовилася обговорювати мирну угоду з Японією

Росія відмовилася обговорювати мирну угоду з Японією
Москва та Токіо не підписують мир з 1945 року. Фото: Pexels

Росія відмовилася від переговорів з Японією щодо мирної угоди.

Про це повідомляє МЗС РФ.

Після Другої світової війни Росія та Японія досі не підписали мирний договір. Цьому заважає конфлікт навколо приналежності Курильських островів.

"З огляду на очевидний недружній характер запроваджених Японією односторонніх обмежень проти Росії у зв'язку з ситуацією в Україні вживаються такі заходи. Російська сторона в нинішніх умовах не має наміру продовжувати переговори з Японією щодо мирного договору через неможливість обговорювати підписання основного документа про двосторонні відносини з державою, що займає відверто недружні позиції і прагне завдати шкоди інтересам нашої країни", - йдеться у повідомленні.

Росія припинила безвізові поїздки японських громадян на Курильські острови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія доставила першу партію техніки для ЗСУ

РФ заблокувала продовження статусу Японії як партнера Організації Чорноморського економічного співробітництва з секторального діалогу.

Уряд Японії 15 березня заборонив експорт близько 300 товарів і технологій до Росії та Білорусі. 18 березня Японія розширила список санкції проти Росії. Під обмеження потрапили 15 представників міністерств і 9 держкомпаній та організацій країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася обговорювати мирну угоду з Японією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі