четвер, 17 лютого 2022 18:35

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росія готова до нападу - держсекретар США Блінкен

Росія готова до нападу - держсекретар США Блінкен
Росія робить кроки у бік війни. Фото: Reuters

Наявна у Сполучених Штатів Америки інформація чітко показує, що сили Росії на суші та в морі готові до нападу.

Світ повинен відповісти на те, що робить Росія, заявив 17 лютого державний секретар США Ентоні Блінкен на засіданні Ради безпеки ООН.

"Росія не відводить сили, а робить кроки у бік війни. У РФ збираються зробити підтекст своєї атаки. Це може бути насильницька дія, сфабрикований теракт, хімічна зброя, етнічне чищення, геноцид тощо. Росія вже почала поширювати такі настрої", - сказав він.

Якщо президент РФ Володимир Путін не відступить, відповідь США буде миттєвою і рішучою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна з Росією: Байден назвав нові дати вторгнення в Україну

"Основне завдання Ради безпеки ООН – це збереження миру. Зараз це агресія Росії. Гра йде за межами України теж. Але життя людей у небезпеці. Ця криза впливає на весь світ. Основні принципи, що підтримують безпеку, зараз порушуються. Ми повинні відповісти на те, що робить Росія", - наголосив Блінкен.

Водночас він додав, що якщо РФ погодиться опрацювати виконання зобов'язань, то Німеччина і Франція готові організувати зустріч у "нормандському форматі" для врегулювання конфлікту.

17 лютого російські окупанти наростили обстріли на Донбасі. Від початку доби зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню, 28 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Зокрема з важкої артилерії обстрілювали населені пункти. Один з снарядів поцілив у дитячий садок в Станиці Луганській. Троє працівників закладу зазнали контузій. У Врубівці снаряди пошкодили школу, приватні будинки та газогін.

Двоє військових ЗСУ дістали поранень. Їх госпіталізували у стані середньої важкості. Також поранені двоє цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Росія готова до нападу - держсекретар США Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі