понеділок, 14 березня 2022 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія демонструє готовність до серйозних переговорів - Держдеп США

Росія демонструє готовність до серйозних переговорів - Держдеп США
Америка виділила на допомогу Україні $1,2 млрд безпекової допомоги. Фото: pixabay.com

Росія демонструє "ознаки готовності" до серйозних переговорів, хоча й досі прагне знищити Україну.

Про це заступниця державного секретаря Сполучених Штатів Америки Венді Шерман заявила у ефірі Fox News, повідомляє "Голос Америки".

"Тиск на РФ починає мати певний ефект. Ми вбачаємо ознаки готовності вести реальні, серйозні переговори. Але хочу зазначити, поки наразі здається, ніби президент РФ Володимир Путін має намір знищити Україну. Ми маємо допомагати українцям усіма можливими шляхами", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенатор США закликав надати Україні винищувачі

Шерман також зазначила, що відколи адміністрація президента США Джо Байдена почала працювати, Америка виділила на допомогу Україні $1,2 млрд безпекової допомоги, аби "захиститися від цієї жахливої атаки". За її словами, за два тижні війни Путін зруйнував 30 років економічного розвитку своєї країни.

"Маємо на меті застосувати величезний тиск на Путіна, намагаючись змінити його розрахунки, щоб припинити цю війну. Щоб у першу чергу домогтися припинення вогню, отримати гуманітарні коридори і припинити це вторгнення", - додала заступниця держсекретаря.

Четвертий раунд перемовин між Росією і Україною має відбутися 14–15 березня. Однією з вимог української делегації буде компенсація від РФ за руйнування в Україні. Росія очікує, що підпише "угоду" з Україною впродовж 2-3 днів.
Зараз ви читаєте новину «Росія демонструє готовність до серйозних переговорів - Держдеп США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі