неділя, 03 квітня 2022 05:54

Російським кораблям перекрили дозаправку в Середземному морі

Російським кораблям перекрили дозаправку в Середземному морі
Російські судна залишилися без дозаправки. Фото: by24.org/

Продавці морського палива припинили обслуговувати судна під російським прапором у великих європейських центрах.

Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна працює над найскладнішою санкцією - "це буде кінець російської воєнної машини"

Кораблі під російським прапором не можуть дозаправитися на Мальті та в Іспанії – в основних пунктах у Середземному морі.

"Кільком танкерам довелося здійснити довший шлях, щоб бункерувати в інших країнах після того, як європейські порти відмовилися надати паливо", - повідомляє агентство.

Урядовий чиновник Мальти заявив, що країна не дозволяє судам під російським прапором заходити до своїх портів.

Через втрату доступу до пунктів заправки в Середземному морі виникають логістичні проблеми для російських нафтових танкерів, які прямують з балтійських портів до Азії.Така ситуація створює загрозу, що судна із легкозаймистими вантажами будуть дрейфувати у морі.

Проблеми виникають також у зв'язку з необхідністю платити доларами та відсутність можливості провести оплату через банківські обмеження.

Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк закликає міжнародних партнерів до рішучіших дій проти російського агресора.

"Щоб обвалити економіку Росії та припинити вбивства українців, необхідне або пряме ембарго на всі російські енергоресурси, або непряме ембарго через закриття портів для російських товарів (85% нафти - танкери)", вважає Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Російським кораблям перекрили дозаправку в Середземному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі