середа, 16 березня 2022 13:54

Російським авіакомпаніям заборонили літати над Євросоюзом

Російським авіакомпаніям заборонили літати над Євросоюзом
Європейське агентство з безпеки польотів зупинило дію сертифікатів у РФ. Фото: Pexels

Європейське агентство з безпеки польотів зупинило дію сертифікатів російських авіакомпаній.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Тепер російські літаки не зможуть літати над країнами Євросоюзу.

"EASA ухвалило рішення призупинити дію всіх виданих ним сертифікатів, зокрема й сертифікатів на продукцію, запчастини та прилади, а також на тренувальні центри й авіатренажери, якщо власник сертифікату перебуває або проживає в Росії чи іншим чином підпадає під санкції", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії анонсували нові руйнівні санкції проти Росії – деталі

Сертифікати втратять авіакомпанії Аерофлот, Газпром-Авіа, S7, Волга-Дніпро, Уральські авіалінії, Росія, Nord Wind, Utair, Перемога, Red Wings, IFly, Якутія, Ямал, Алроса.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Російським авіакомпаніям заборонили літати над Євросоюзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі