вівторок, 24 липня 2018 11:01

Російські хакери намагалися знищити енергетику США

Російські хакери намагалися знищити енергетику США
Російські хакери провели атаку на енергетичні об'єкти США. Фото dw.com

Російські хакери зламали мережі найбільших американських енергетичних компаній, що могло дозволити їм зупинити подачу електроенергії.

"Хакери працювали в складі підтримуваної російською владою групи, відомої під назвою Dragonfly і Energetic Bear. У результаті атак постраждали сотні людей", - повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на співробітників міністерства внутрішньої безпеки країни.

Хакери використовували стандартні інструменти - цільовий фішинг або атаки на сайти, часто відвідувані працівниками тієї чи іншої організації, змушуючи жертв вводити паролі й отримуючи доступ до корпоративних мереж постачальників енергоресурсів. Це дозволяло хакерам отримати доступ до облікового запису користувачів, а згодом - до комп'ютерних мереж компаній.

У міністерстві внутрішньої безпеки США виданню заявили, що атаки продовжаться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США знайшли "Башту", в якій працювали російські хакери

Федеральне бюро розслідувань випустило рекомендації для користувачів, чиї комп'ютерні системи опинилися під ударом хакерів пов'язаного з Росією кіберзлочинного угруповання Fancy Bear. Усім постраждалим рекомендується перезавантажити маршрутизатори. Вірус, що заразив пристрої сотень тисяч користувачів, як стверджують у ФБР, був розроблений угрупованням Fancy Bear (також відомим під назвою Sofacy Group).

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери намагалися знищити енергетику США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі