неділя, 23 липня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Рішення будуть найближчим часом: в РНБО повідомили про переговори щодо експорту зерна

Рішення будуть найближчим часом: в РНБО повідомили про переговори щодо експорту зерна
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про зацікавленість багатьох країн у зерновій угоді. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Нині багато різних країн зацікавлені у продовженні дії зернової угоди.

Однак, Росія хоче створити штучний голод у світі, який має спричинити продовольчу міграцію до Європи. Про в ефірі Українського радіо сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За його словами, той факт, що країна-агресор погрожує знищувати цивільні судна, які перевозять продовольство, є актом тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по центру Одеси: Кулеба звернувся до світу

"Завдання Росії – зробити штучний голод у світі з урахуванням того, що наша продукція не буде постачатися в ті країни, які її потребують. І, таким чином, зробити велику хвилю продовольчої міграції саме в Європу. Ми розуміємо всі ці речі. Ми докладаємо максимально зусиль для того, аби розв'язати це питання. Найближчим часом ми всі побачимо рішення нашої країни", ‒ сказав Данілов.

Він розповів, що зацікавленість у продовженні дії зернового коридору нині проявляють Туреччина, Китай та інші держави.

Нині розглядаються різні шляхи постачання українських продуктів до країн, які мають у них потребу. Зокрема, йдеться про дунайський напрямок. Розглядаються також маршрути через країни Балтії та інші можливі шляхи.

Своїми атаками на Одесу Росія хоче повністю ізолювати вихід України до Чорного моря. Мета Кремля також ‒ через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування зернового коридору, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За його словами, РФ хоче створити штучні загрози голоду насамперед для країн Африки й підвищити рівень міграційних небезпек для Європи.

Зараз ви читаєте новину «Рішення будуть найближчим часом: в РНБО повідомили про переговори щодо експорту зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі