неділя, 23 липня 2023 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Російський удар по центру Одеси: Кулеба звернувся до світу

Російський удар по центру Одеси: Кулеба звернувся до світу
Росія вночі 23 липня вдарила ракетами по історичному центру Одеси. Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Після масованого російського удару по Одесі 23 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до міжнародної спільноти.

Він закликав світ відреагувати на дії Росії, яка завдала значних руйнувань в історичному центрі міста. Про це Кулеба написав у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дотримуються вбивчих традицій: Гуменюк розповіла деталі російського удару по Одесі

Міністр наголосив, що російські ракети знову призвели до загибелі та поранення людей, а також пошкодили історичний центр Одеси, що перебуває під захистом ЮНЕСКО.

"Найбільша атака на великий порт, що має ключову роль для продовольчої безпеки у світі – це атака на всю міжнародну спільноту. Закликаю усі держави та організації засудити цей варварський воєнний злочин", – наголосив Кулеба.

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

За даними Повітряних сил, російські загарбники вночі 23 липня загалом випустили по Одещині 19 ракет різних типів. Силами протиповітряної оборони знищено дев′ять повітряних цілей.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що за Одесу "обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь".

Зараз ви читаєте новину «Російський удар по центру Одеси: Кулеба звернувся до світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі