неділя, 23 липня 2023 09:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Дотримуються вбивчих традицій: Гуменюк розповіла деталі російського удару по Одесі

Дотримуються вбивчих традицій: Гуменюк розповіла деталі російського удару по Одесі
Росія вночі 23 липня масовано вдарила ракетами по Одесі. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російські загарбники дотримуються своїх руйнівних і вбивчих традицій, завдаючи ракетних ударів по Україні.

Це вкотре показала чергова атаки країни-терориста РФ по Одесі. Про це в ефірі національного телемарафону сказала речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, вночі під час повітряної тривоги була активність російської тактичної та стратегічної авіації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руїни і згарища: який вигляд має центр Одеси після нічного російського терору

"Ми попереджали про те, що взята пауза, скоріш за все, буде для накопичення нового удару, що скоріш за все він знов прийдеться на ніч. Із застосуванням стратегічної авіації ворог випустив ракети Х-22, долучились і берегові ракетні комплекси типу "Бастіон", які випустили "Онікс", й "Іскандери". Били по Одещині "Іскандерами" типу "К" і "М". Цього разу ворог застосував і балістику. Також були застосовані ракети типу "Калібр" з підводного човна. Значну частину ракет вдалося знищити ‒ те, що в силах нашої протиповітряної оборони", ‒ зазначила Гуменюк.

За її словами, є влучання в портову інфраструктуру, що й було пріоритетом для ворога.

"Але враховуючи похибку ракет типу Х-22, зрозуміло, що постраждали і райони міста, що прилягають до порту. Також були влучання і в більш віддалені райони, там, де приватний сектор і не спостерігається жодного військового об'єкта. Постраждали і багатоквартирні будинки. Серед людей, на жаль, є втрати. Одна особа загинула, це охоронець приватного закладу. Одну жінку вдалося рятувальникам деблокувати, завали були дуже потужними. Вогнеборці вогонь дуже швидко ліквідували, хоча горіло одразу в декількох місцях міста", ‒ розповіла Гуменюк.

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

За даними Повітряних сил, російські загарбники вночі 23 липня загалом випустили по Одещині 19 ракет різних типів. Силами протиповітряної оборони знищено дев′ять повітряних цілей.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що за Одесу "обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь".

Зараз ви читаєте новину «Дотримуються вбивчих традицій: Гуменюк розповіла деталі російського удару по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі