понеділок, 27 березня 2023 09:23

РФ будує новий пункт зберігання ядерної зброї – росЗМІ

РФ будує новий пункт зберігання ядерної зброї – росЗМІ
Російська влада неодноразово погрожувала застосуванням ядерної зброї. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Російська армія планує звести берегову інфраструктуру в Тихому океані для базування атомних підводних човнів та ядерних торпед "Посейдон".

Завершити будівництво хочуть на початку 2024 року, пише прокремлівське агентство ТАСС з посиланням на джерела у збройних силах.

За даними співрозмовників, у складі підводних сил Тихоокеанського флоту РФ формується нова дивізія. До неї увійдуть не лише "Білгород" та "Хабаровськ", а й інші підводні човни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йому страшно" ‒ Подоляк відповів на ядерні погрози Путіна

У РФ в січні заявили, що виробили перший комплект торпед "Посейдон", які є гібридом торпеди і безпілотника. Його можна запускати з атомного підводного човна. Торпеди розробляються для розміщення на атомних підводних човнах "Білгород" та "Хабаровськ".

Основна база атомних підводних човнів з балістичними ракетами Тихоокеанського флоту Росії розташована на південно-східному узбережжі Камчатського півострова, на Далекому сході РФ.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив про зведення сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Його будівництво нібито закінчиться 1 липня 2023 року. За словами диктатора, його білоруський колега Олександр Лукашенко "давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю".

У МЗС України зазначили, що заяви Росії про ядерну зброю на території Білорусі – чергова провокація злочинного путінського режиму.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не бачить жодних ознак, які б вказували на те, що Росія готується застосувати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «РФ будує новий пункт зберігання ядерної зброї – росЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі