неділя, 04 лютого 2018 09:52

Розкрили подробиці, ким насправді був пілот збитого Су-25

Розкрили подробиці, ким насправді був пілот збитого Су-25
Збитий над Сирією пілот Роман Філіпов був російським військовим. Фото: CIT

Загиблий у Сирії пілот літака Су-25СМ майор Роман Філіпов був кадровим російським військовим.

Вважався одним із кращих пілотів російської штурмової авіації. Його перевели в Крим. Увійшов до складу 37-го змішаного авіаційного полку під командуванням полковника Олег Теребунського. Полк базується на базі Гвардійське в окупованому Криму. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст і радник президента Юрій Бутусов.

Інформація Міноборони РФ, поширена російською "Новою газетою", що Філіппов - колишній український зрадник, не відповідає дійсності, наголошує він.

Філіпов неодноразово брав участь у військових маневрах "Авіадартс".

""Але вирішив стати терористом і полетів на війну в Сирії. Російська авіація вже більше тижня нещадно бомбить місто Сарадиб і навколишні поселення", - пише Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії росіяни атакували турецьку військову колону - відео з місця подій

Ці населені пункти не окуповані Ісламською державою. Там знаходяться повстанці, які ведуть боротьбу проти режиму Асада. Їх підтримує Туреччина. Саме вона могла надати бойовикам переносний зенітно-ракетний комплекс, припускає журналіст.

Вночі бойовики опублікували фото документів та зброї, знайдених у Філіпова. Судячи з того, що мав півтори відстріляні обойми до автоматичного пістолета Стєчкіна, устиг катапультуватися. По приземленні намагався відстрілюватися, повідомляє Conflict Intelligence Team на своїй сторінці у Twitter.

Джігадістське угруповання "Хаят Тахрір аш-Шам", відоме також як НТS, взяло на себе відповідальність за збиття російського військового літака Су-25 в Сирії, 3 лютого, в провінції Ідліб. Влітку 2016-го організація оголосила про розрив з ісламістською мережею "Аль-Каїда". Як НТS сформувалася на початку 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці, ким насправді був пілот збитого Су-25». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі