вівторок, 21 лютого 2023 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін збирається мобілізувати сотні тисяч росіян – американська розвідка

Путін збирається мобілізувати сотні тисяч росіян – американська розвідка
Незабаром президент РФ може оголосити про нову мобілізацію. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін невдовзі може мобілізувати ще більше росіян.

Ідеться про сотні тисяч осіб, оскільки російський диктатор задумав оголосити нову мобілізацію у РФ, пише The New York Times із посиланням на представників американської розвідки

"Представники американської розвідки отримують свідчення того, що незабаром Путін може мобілізувати ще більше росіян до своєї армії. До 300 тисяч вже призваних росіян долучаться ще сотні тисяч", – сказано в повідомленні.

У своєму зверненні до Федеральних зборів Путін знову заявить, що нібито рятує не лише Україну від "нацизму", але й Росію – від поглинання НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики зробили потужну заяву про ЗСУ на Донбасі

Хоча це твердження здається європейцям безглуздим, воно стало "об'єднуючим гаслом у Москві", вважають американські журналісти. Видання також припускає, що президент РФ представить війну в Україні як "битву за відновлення російських історичних земель".

21 лютого центральні вулиці Москви перекриють для автотранспорту через послання російського диктатора Володимира Путіна до Федеральних зборів.

Путінська пропаганда готує населення Російської Федерації до нової хвилі мобілізації.

Водночас у запланованому зверненні до Федеральних зборів Росії Путін навряд чи оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні. Не йтиметься також про великі нові мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Путін збирається мобілізувати сотні тисяч росіян – американська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі