четвер, 16 лютого 2023 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Путінська пропаганда готує населення РФ до нової хвилі мобілізації

Путінська пропаганда готує населення РФ до нової хвилі мобілізації
Є відчайдушні спроби ворога окупувати український Донбас до кінця березня. Фото: eastnews.ua

Путінська пропаганда готує населення Російської Федерації до нової хвилі мобілізації.

Пропагандистська активність полягає у підготовці населення до нових мобілізаційних заходів, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Повітряні сили й розвідка відстежують ситуацію. Стосовно невідомих об'єктів інформація відома, вони знаходяться під контролем. Є відповідна реакція і система реагування на подібні загрози. Ворог планує підтримувати власні наративи, заявляти про те, що усе нібито йде за планом й російські військові "захищають" країну від усього Заходу та НАТО", – ідеться у повідомленні.

Водночас ситуація на сході залишається незмінною, інформують в ГУР.

"Є відчайдушні спроби ворога окупувати український Донбас до кінця березня, проте ті дати нічого не означають, нічого у них не вийде. Ворог, попри те, що його армія вже давно не друга в світі, має значний мобілізаційний резерв. Росіяни часто погано озброєні, погано навчені, але їх багато. Символічним для ворога є саме український Донбас, вихід на адміністративні кордони та окупація Донецької та Луганської областей – мрії путінської команди", – додав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський політик розродився брехнею про "вигадану" Україну

Він зазначив, що всередині верхівки Кремля чудово розуміють, що ядерний шантаж – це гра з вогнем. Наближення до червоної кнопки означатиме остаточний крах РФ. Знищення і діючого режиму, і перекреслення майбутнього тієї самої верхівки і так званої еліти.

"Рашисти можуть продовжувати ядерний шантаж, але в цілому, як і інші псевдобліцкриги, історія з ядерним шантажем уже не спрацювала: ні Україна не злякалася, ні світ. Активізація ж приватних структур у підготовці власних ПВК-формувань є ознакою деградації російської кадрової армії і взагалі військової системи. Також це зручний механізм для того, щоб приховувати реальні втрати", – наголосив представник української розвідки.

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації. Одна з основних цілей росіян – вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори такі як Russia Today, так і інші прихованіші способи впливу. Існують випадки, коли завербовані росіянами журналісти іноземних ЗМІ йдуть на роботу з єдиним завданням – поговорити зі своїми колегами та схилити їхні думки на користь Росії.

Останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку надають Україні партнери.

Зараз ви читаєте новину «Путінська пропаганда готує населення РФ до нової хвилі мобілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі