четвер, 06 квітня 2023 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін патологічно боїться за своє життя" - The Guardian

"Путін патологічно боїться за своє життя" - The Guardian
Посвідчення ФСО Гліба Каракулова. Як інженер Управління зв'язку президента РФ він відповідав за організацію захищеного зв'язку президента та прем'єр-міністра Росії / The Guardian

Стаття у британському виданні The Guardian

Високий співробітник російської служби безпеки, ФСО, минулого року втік з РФ. Він дав рідкісну інформацію про параноїдальний спосіб життя Володимира Путіна, підтвердивши подробиці про секретну мережу поїздів, ідентичні офіси в різних містах, суворий особистий карантин і посилення протоколів безпеки.

Гліб Каракулов служив капітаном ФСО - органу, якому доручено охороняти найвищих посадових осіб РФ. Він сказав, що його дії були спрямовані на те, щоб приховати місцезнаходження Путіна. Він додав, що глава РФ "патологічно боїться за своє життя".

36-річний чоловік сказав, що поїзд Путіна використовують, бо його "не можна відстежити на жодному інформаційному ресурсі. Це роблять задля маскування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Бахмуті спалили російські резерви" - Іван Січень

Російське видання "Проект" раніше писало про існування поїзда та секретної залізничної мережі, що включає паралельні лінії та станції, біля резиденцій Путіна в Ново-Огарьово у Московській області та "Бочарів Струмок" у Сочі.

Каракулов був членом "польової групи" Управління зв'язків президента РФ, яка шифрувала повідомлення високих російських чиновників. Він здійснив понад 180 поїздок із високими чиновниками. І, схоже, став найвищим працівником розвідки, який вдався до дезертирства з початку війни Росії в Україні.

Каракулов назвав Путіна "військовим злочинцем" і сказав колегам-офіцерам, що вони мають розкрити інформацію, приховану від російської громадськості.

Путін цінує лише своє життя, життя сім'ї та друзів

"Наш президент втратив зв'язок зі світом. Останні кілька років він живе в інформаційному коконі, проводячи більшу частину часу в резиденціях, які ЗМІ дуже доречно називають бункерами. Він патологічно боїться за своє життя. Оточує себе непроникним бар'єром із карантинів та інформаційного вакууму. Цінує лише своє життя, життя сім'ї та друзів", - сказав Каракулов.

Каракулов описав віртуальну державу в державі, до якої входять пожежники, ті, хто пробує його продукти харчування, та інший обслуговуючий персонал. Вони подорожують з Путіним у закордонних поїздках. Він дав рідкісну інформацію з перших рук про рівень параної і захищений спосіб життя глави РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для перемоги потрібно провести три-чотири успішні наступальні операції" - Микола Саламаха

"Вони називають його босом, всіляко поклоняються йому, і завжди говорять про нього тільки в таких піднесених термінах", - сказав він.

Каракулов описав встановлення секретного зв'язку для Путіна літаками, гелікоптерами, розкішними яхтами і навіть у бомбосховище в посольстві Росії в Казахстані під час його візиту в жовтні 2022 року. Тоді Каракулов, врешті, втік в Туреччину, а звідти до невідомої країни на Заході.

Він підтвердив, що Путін значною мірою покладається на інформацію, яку дає йому служба безпеки. За словами Каракулова, Путін не користується мобільним телефоном чи інтернетом, і навіть не брав із собою інтернет-фахівця у закордонні поїздки.

Путін отримує інформацію лише від найближчого оточення, а отже, живе в інформаційному вакуумі

"Путін отримує інформацію лише від свого найближчого оточення, а отже живе в інформаційному вакуумі", - сказав він.

Путін все ще на карантині й вимагає, щоб усі співробітники, які працюють з ним в одній кімнаті, також пройшли двотижневий карантин, що різко обмежує кількість людей, які мають з ним особистий контакт.

Каракулов сказав, що Путін використовував однакові офіси в Санкт-Петербурзі, Сочі та Ново-Огарьово, і що спецслужби використовували фальшиві кортежі та літаки-приманки, щоб зробити вигляд, що він їде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Китай може затягувати війну в Україні", - Юрій Пойта

"Це прийом, щоб, по-перше, спантеличити іноземну розвідку. По-друге, запобігти будь-яким замахам на його життя", - сказав він.

Він сказав, що поведінка та спосіб життя Путіна значно змінилися після спалаху пандемії коронавірусу у 2020 році, коли глава РФ відмовився від більшості поїздок та публічних виступів.

"Він закрився від світу. Його погляд на реальність спотворився", - каже він.

Каракулов описав свою ризиковану втечу на Захід під час візиту Путіна до Казахстану. Під час поїздки його дружина та дочка таємно прилетіли в Астану. Вони кілька разів відкладали дезертирство майже до кінця поїздки, коли Каракулов сказав товаришам по службі, що погано почувається, а потім втік з сім'єю в аеропорт.

Каракулов значиться в розшуку в загальнодоступній базі даних МВС Росії про підозрюваних у скоєнні злочинів.

Він стверджував, що виступав проти війни в Україні з того часу, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення у лютому 2022 року, але чекав, щоб переконати дружину втікати разом сім'єю. Він сказав, що досі не розмовляв із батьками, які були прихильниками війни.

Немає жодних ознак, що у Путіна погане здоров'я

У той час як суворий режим карантину породив чутки, що Путін може бути серйозно хворий, і побоюється ускладнень від коронавірусу, Каракулов сказав, що не бачив жодних ознак, що Путін має погане здоров'я.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Путін патологічно боїться за своє життя" - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі