вівторок, 27 лютого 2024 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін може готуватися до війни з НАТО - ISW

Путін може готуватися до війни з НАТО - ISW
Російський президент Володимир Путін розділив Західний військовий округ. Фото: Кремлин.рф

26 лютого російський президент Володимир Путін підписав два укази, які офіційно відновлюють Московський та Ленінградський військові округи.

Це може бути частиною підготовки до майбутньої широкомасштабної війни проти країн НАТО, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У законі закріпили основні зусилля з реструктуризації та реформування російської армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін підписав закони, в яких зазіхає на неокуповану територію

Путін офіційно розформував Західний військовий округ, який утворили 2010 року шляхом злиття Московського та Ленінградського військових округів. Тепер його знову розділили.

Західний військовий округ охоплював зони російського кордону з північно-східною частиною України, Білоруссю та країнами Балтії, що розтягувало стратегічний фокус ЗВО між наглядом за російськими операціями в Україні після початку повномасштабного вторгнення 2022 року та протидією країнам НАТО.

Повторний поділ ЗВО на МВО та ЛВО є прямим розв'язанням цієї проблеми. ЛВО буде проходити вздовж північно-східного кордону НАТО, а МВО буде межувати з північно-східною частиною України та Польщею. Це дозволить окупантам одночасно виставляти війська проти країн НАТО та оптимізувати командування та контроль для ведення війни в Україні.

В Україні власні запаси боєприпасів можуть закінчитися до червня, а можливо, і раніше.

Тим часом Німеччина шукає у всьому світі боєприпаси для української армії, адже "час працює проти європейських союзників України". Про це пише Spiegel з посиланням на дані західних спецслужб.

В Індії зберігаються кілька сотень тисяч боєприпасів, однак Берлін тримає перемовини у таємниці, і веде їх через посередників. Все - через позицію Індії, яка бажає зберегти дружні стосунки з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Путін може готуватися до війни з НАТО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі