неділя, 04 жовтня 2020 23:27

Протести у Білорусі: правозахисники назвали кількість затриманих

Протести у Білорусі: правозахисники назвали кількість затриманих
По всій Білорусі було затримано більше десятка журналістів. Фото: Наша Ніва

У неділю, 4 жовтня, під час акцій протесту у різних містах Білорусі, затримали щонайменше 171 людину. В інтернеті опублікували імена затриманих.

Зі списку, який опублікувала правозахисна організація "Вясна", видно, що під час сьогоднішніх мітингів по всій Білорусі було затримано більше десятка журналістів.

У неділю акції протесту пройшли по всій Білорусі: в Жодіно, Бресті, Бобруйську, Гродно, Вітебську, Могильові та інших містах країни.

За даними журналістів, кількість учасників сьогоднішнього маршу в Мінську перевищила кількість демонстрантів минулої неділі, за оцінками їх було близько 100 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінськ: протестувальники вивели з ладу два водомети

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту через фальсифікацію результатів голосування на виборах президента, на яких, за офіційними даними, переміг Олександр Лукашенко. Водночас альтернативні екзитполи свідчили про впевнену перемогу опозиційної кандидатки Світлани Тихановської.

Зараз ви читаєте новину «Протести у Білорусі: правозахисники назвали кількість затриманих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі