понеділок, 26 червня 2023 18:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин вперше пояснив свій бунт. Змінювати владу він не збирався

Пригожин вперше пояснив свій бунт. Змінювати владу він не збирався
Власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив, що залишиться у Білорусі. Фото: РосЗМІ

Пресслужба власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина опублікувала його аудіокоментар щодо бунту.

Заявив, що його групу мали розформувати внаслідок інтриг та непродуманих рішень.

"Зібралася рада командирів, яка довела всю інформацію до бійців: ніхто не погодився підписувати контракт із Міністерством оборони", – сказав Пригожин.

Заявив, що охочі підписали контракти з Міноборони. Але таких людей було мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збитий льотчик" – в ГУР оцінили статус Путіна після заколоту Пригожина

"Наш марш ми почали через несправедливість. Дорогою на землі ми не вбили жодного солдата. За добу не дійшли лише 200 кілометрів до Москви, зайшли та зайняли під контроль місто Ростов. Мирні мешканці були раді бачити нас. Ми показали майстер-клас, яким могло виглядати 24 лютого 2022 року. Ми не мали мети повалення існуючого режиму та законно обраної влади", – вказав він.

Найманці нібито хотіли притягнути до відповідальності осіб, які припустилися помилок під час вторгнення.

Пригожин наголосив, що ПВК "Вагнер" продовжить існувати. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко нібито запропонував йому варіант "подальшої роботи у законній юрисдикції".

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії раніше повідомляли, що нібито закриють кримінальну справу проти нього.

Він "піде в Білорусь", сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

Водночас сьогодні росЗМІ повідомили, що у Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії "Вагнер". ФСБ продовжує розслідувати справу про заколот. Пригожину загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. І це тільки за статтею про заколот.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин вперше пояснив свій бунт. Змінювати владу він не збирався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі