неділя, 13 червня 2021 12:23

Президента оштрафували за недотримання карантину

Президента оштрафували за недотримання карантину
Президент Бразилії Жаір Болсонару з початку пандемії заперечував небезпеку коронавірусу і фактично саботував в країні національний карантин. Фото: REUTERS

Президент Бразилії Жаір Болсонару під час мотопробігу не дотримувався запроваджених обмежень через коронавірус.

Тепер повинен сплатити штраф - майже €90 за те, що він не носив захисну маску під час мотопробігу байкерів у Сан-Паулу, що пройшов у суботу, 11 червня. Про це пише DW.

Аналогічні штрафи сплатять його син Едуардо Болсонару та міністр інфраструктури Тарчизіо Гомес, які також були без захисних масок і не дотримувались дистанції під час цього заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Аргентини вляпався у скандал

Від початку пандемії коронавірусу Болсонару виступав проти використання захисних масок, дотримання ізоляції та дистанції. Він називав коронавірус "маленьким грипом" і згодом сам ним інфікувався. Попри це, він продовжував критикувати заходи бразильських штатів та муніципалітетів щодо стримування коронавірусу, зокрема, через їхній вплив на економіку.

У березні кількість загиблих від коронавірусу в Бразилії вийшла з-під контролю. У країні з населенням 211 млн людей померло понад 66,5 тис. осіб. Щоденна смертність від хвороби виросла до рекордних 3869 смертей - це найвищий показник від початку пандемії. Загалом, у країні померли понад 322 тис. осіб, а перехворіли 12,7 млн.

Зараз ви читаєте новину «Президента оштрафували за недотримання карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі