понеділок, 11 вересня 2023 07:44

Президент США зробив заяву щодо вторгнення Китаю у Тайвань

Президент США зробив заяву щодо вторгнення Китаю у Тайвань
Президент США Джо Байден оцінив можливість вторгнення Китаю у Тайвань. Фото: eastnews.ua

Китай стикається зі складнощами в економіці через низку факторів, зокрема, свою політику.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вважає, що спад в економіці КНР зменшує вірогідність того, що Пекін вторгнеться у Тайвань, повідомляє Bloomberg.

"Я не думаю, що це змусить Китай вторгнутися на Тайвань. Навпаки, можливо, КНР не матиме тих можливостей, які були раніше", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден сказав, що говорили про війну в Україні на саміті G20

У Міністерстві фінансів США вважають, що спад китайської економіки може викликати труднощі для низки регіонів, які розвиваються, а це матиме глобальні наслідки.

Китай вважає Тайвань своєю провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Острів вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані. Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна.

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні".

Зараз ви читаєте новину «Президент США зробив заяву щодо вторгнення Китаю у Тайвань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі