пʼятниця, 07 липня 2023 11:49

Китай готується до реальної війни. Сі Цзіньпін звернувся до військових

Китай готується до реальної війни. Сі Цзіньпін звернувся до військових
Ситуація з безпекою в Китаї стала більш нестабільною і невизначеною. Фото: pixabay.com

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні".

Світ вступив у новий період потрясінь і змін, а ситуація з безпекою в Китаї стала нестабільною і невизначеною, заявив він під час інспекційної поїздки до штабу командування Східного театру воєнних дій армії КНР у провінції Цзянсу, повідомляє Reuters. Це командування відповідає за безпеку східного Китаю, включаючи Східно-Китайське море і Тайванську протоку.

"Китай повинен протистояти сепаратистським діям на Тайвані, а також втручанню зовнішніх сил", – сказав китайський лідер.

Пекін неодноразово закликав американських чиновників не контактувати з тайванськими лідерами, розцінюючи це як підтримку бажання острова закріпити незалежність. На початку цього року Сі закликав Китай посилити здатність гарантувати національну безпеку і перетворити збройні сили на "велику сталеву стіну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали країни, які надають Росії найбільше військової допомоги

Заклик Сі посилити боєготовність пролунав на тлі візиту міністерки фінансів США Джанет Єллен до Пекіну для переговорів, спрямованих на послаблення напруженості у відносинах між Америкою і Китаєм.

"Ми повинні наполегливо мислити і вирішувати військові питання з політичної точки зору, наважуватися воювати, вміти воювати і рішуче захищати наш національний суверенітет, безпеку та інтереси розвитку", – заявив Сі військовим.

У серпні минулого року Китай влаштовував масштабні військові навчання біля Тайваня. У квітні китайський лідер проінспектував Південне командування зі штабом в Гуандуні, до сфери відповідальності якого входить Південно-Китайське море, на більшу частину якого претендує Пекін. Тоді він також наголосив на необхідності поглиблення військових навчань і підготовки.

У 2005 році Пекін ухвалив закон, що дає йому правову основу для військових дій проти Тайваню, якщо той відокремиться або зробить спробу це зробити.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін особисто застеріг російського диктатора Володимира Путіна від використання в Україні ядерної зброї. Президент КНР зробив таке попередження під час візиту до Москви у березні.

Зараз ви читаєте новину «Китай готується до реальної війни. Сі Цзіньпін звернувся до військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі