середа, 05 липня 2023 13:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали країни, які надають Росії найбільше військової допомоги

Назвали країни, які надають Росії найбільше військової допомоги
Ослаблена Росія є гарантією податливості Москви до китайської політики. Фото: eastnews.ua

Лідерами у допомозі в війні проти України Російській Федерації залишаються Іран, Білорусь та Корейська Народно-Демократична Республіка.

Водночас не виключено, що взаємодія між збройними силами Росії та Китайської Народної Республіки буде продовжуватися, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає "Укрінформ".

"З одного боку, ослаблена Росія є гарантією податливості Москви до китайської політики, тобто – рамки російської міжнародної та військової активності відповідатимуть інтересам КНР. З іншого боку, Пекін зацікавлений у вивченні саме бойового досвіду російської армії, який вона отримала у протистоянні із західними системами та зразками озброєння. Однак, поліпшення відносин між КНР і США може уповільнити темпи китайсько-російського військового співробітництва", – пояснив бригадний генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Китаю особисто застеріг Путіна від використання в Україні ядерної зброї

Громов підкреслив, що Китай має насамперед амбітні економічні інтереси як на Американському континенті, так і в Африці.

"Тим часом окремі країни пострадянського простору сприяють завезенню на територію РФ високотехнологічних складових для виготовлення сучасного озброєння та військової техніки", – додав він.

Вантажні авіарейси з Ірану до Росії вже стали регулярними. Не виключено, що зброю до РФ доставляють ще й морем.

Ймовірно, до Росії транспортують великі партії іранських дронів кораблями через Каспійське море. Окупанти також працюють над запуском внутрішнього виробництва БПЛА за підтримки Ірану, повідомляє розвідка Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, які надають Росії найбільше військової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі