понеділок, 02 серпня 2021 16:11

Повінь убила 300 людей. Ще пів сотні зникли безвісти
6

Наслідки повені в Китаї
Фото: Reuters
Наслідки повені в Китаї
Люди кладуть квіти в пам'ять про загиблих
Наслідки повені в Китаї
Наслідки повені в Китаї

Влада Китаю збільшила офіційну кількість загиблих унаслідок руйнівних повеней у провінції Хенань минулого місяця до 302 людей. Ще щонайменше 50 осіб вважають зниклими безвісти.

Ці дані більш ніж утричі перевищують попередні цифри в 99 загиблих. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого під час паводку чоловіка знайшли мертвим в іншому селі

Влада провінції Хенань оголосила, що 292 людини загинули в столиці провінції Чженчжоу, а 47 пропали безвісти. Ще семеро загинули й троє пропали безвісти в місті Сіньсян, двоє загинули вмісті Піндіншань, один - у Лохе. Мер Чженчжоу Хоу Хун сказав, що 39 людей знайшли мертвими на підземних автостоянках і шістьох у тунелі, що проходить через місто.

Рекордні зливи хлинули на провінцію Хенань у центральному Китаї наприкінці липня, переповнивши водосховища, прорвавши береги річок і затопивши системи громадського транспорту й дороги великих міст. У Чженчжоу лише за три дні випало понад 600 мм дощу, що еквівалентно середньорічній кількості опадів.

Улітку в Китаї регулярно стаються повені. Наслідки посилюються швидкою урбанізацією, переформатуванням сільськогосподарських угідь і загостренням кліматичної кризи.

За даними китайської влади, у результаті стихійного лиха постраждали 13 млн осіб, пошкоджені майже 9000 будинків. Завдано економічних збитків на $8,2 млрд.

У затопленому бельгійському місті Пепінстер під час інтерв'ю мера в середині липня обвалився будинок. Пепінстер сильно постраждав від негоди, десятки будинків повністю або частково зруйнувала повінь. Часткове обвалення будинку зафіксував місцевий телеканал VTM.

Зараз ви читаєте новину «Повінь убила 300 людей. Ще пів сотні зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі