вівторок, 03 листопада 2020 22:41

Посол розповів, як вибори у США вплинуть на Україну

Посол розповів, як вибори у США вплинуть на Україну
Україну підтримують обидві американські партії. Фото: Reuters

Про наслідки виборів у США для України розповів посол у Сполучених Штатах Володимир Єльченко.

"Будь-який мій коментар "проти" цього або "за" звучатиме як втручання у вибори США. Але, в принципі, справжня військова така, збройна, стратегічна допомога почалася саме при Трампові. Ми отримали і 2 корабля типу Айленд, ще 3 готуються, ми отримали і цілу купу рішень щодо збільшення сум і конкретної техніки. Саме при Трампові були введені санкції проти будівників Північного потоку", - сказав він у ефірі ТСН.

Є прогнози, що демократів стане більше в обох палатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США: на перемогу Байдена поставили мільйон

"І тому, оскільки позиція демократичної партії стосовно Росії, так вважається тут, вона більш гостра і жорстка. Окрім цього, у оточенні Байдена, в оточенні і серед нинішніх депутатів, і серед тих, хто може обратися, є набагато більше людей, які на експертному рівні розуміють сутність проблем навколо України. І тому я абсолютно впевнений, що будуть підсилюватися санкції проти Росії, і буде збільшуватися військова допомога", - запевнив посол.

Єльченко вважає, що Україну підтримують і республіканці, і демократи.

У США на виборах президента достроково проголосували більш як 100 млн виборців. Це понад 47% загальної кількості виборців і 73% усієї явки на президентських виборах 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Посол розповів, як вибори у США вплинуть на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі