субота, 20 серпня 2016 02:40

Посланці із США приїдуть до Туреччини за доказами проти Гюлена

Посланці із США приїдуть до Туреччини за доказами проти Гюлена

Мін'юст США в найближчі дні направить в Туреччину команду для розслідування звинувачень на адресу Фетхуллаха Гюлена, якого турецька влада називає натхненником спроби військового перевороту.

Про це повідомляє джерело в адміністрації американського президента Барака Обами.

За його словами, незважаючи на звинувачення з боку Туреччини, ця країна не надала Мін'юсту формальних доказів того, що він був причетний до спроби військового перевороту. Замість цього, зазначив співрозмовник видання, докази, наведені Анкарою, фокусуються на передбачуваній змові, а також "кримінальній поведінці" Гюлена до заколоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина не погодиться на жоден компроміс стосовно екстрадиції Гюлена

Раніше мусульманський проповідник Мухаммед Фетхуллах Гюлен розкритикував судову систему Туреччини після того, як турецький суд заочно видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту. В країні запровадили воєнний стан і комендантську годину. Під час зіткнень загинули понад 260 людей.

Турецька влада звинуватила Гюлена, який протягом багатьох років живе в США, і його послідовників в організації спроби державного перевороту. Сам Гюлен категорично відкидає звинувачення і висловлює підозри, що спроба путчу була зрежисована.

Зараз ви читаєте новину «Посланці із США приїдуть до Туреччини за доказами проти Гюлена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі