середа, 13 квітня 2022 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Попри санкції, РФ рекордно збільшила експорт нафти

Попри санкції, РФ рекордно збільшила експорт нафти
РФ переорієнтовується на Азію, зокрема Китай та Індію. Фото: pixabay.com

За перший тиждень квітня поставки російської нафти морем досягли 4 млн барелів на день.

Це найвищий показник з початку року, повідомляє Bloomberg.

"Поставки зросли майже на 25% усього за тиждень. Так само рекордно зросла сума експортного мита, яку отримав Кремль. До $230 млн за тиждень з 2 по 8 квітня", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільший незалежний нафтотрейдер у світі відмовився від російської нафти

Нафтові компанії BP Plc, Shell і Exxon Mobil Corp. оголосили про плани відмовитися від своїх часток в інвестиціях, пов'язаних з Росією. Вони готуються до повного розриву співпраці з РФ. Тому відстані, на які Росія відправляє свої танкери, щоб знайти клієнтів, суттєво зросли.

РФ переорієнтовується на Азію, зокрема Китай та Індію. Остання охоче купує нафту з великою знижкою. Танкер Aframax вперше за два роки здійснює рейс з Балтики до азійської країни. Ще довший рейс здійснює танкер Suezmax Matala, який прямує з Мурманська, північного узбережжя Росії, до Парадіпа, східного узбережжя Індії. Очікується, що ця подорож триватиме понад місяць.

Російська Федерація пропонує Індії нафту Urals зі знижкою до $35 за барель. Трансакції здійснюватимуть між Роснефтью та індійською держкорпорацією Indian Oil.

Президент США Джо Байден проведе віртуальну зустріч з премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді стосовно збільшення імпорту Індією російських енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «Попри санкції, РФ рекордно збільшила експорт нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі