субота, 01 грудня 2018 10:14

Помер Джордж Буш-старший

Помер Джордж Буш-старший
У червні цього року Буш-старший став першим в історії Штатів президентом, які дожили до 94 років Фото: REUTERS

На 95 році життя помер 41-й президент США Джордж Герберт Вокер Буш.

Про це повідомив його син, 43-й президент США Джордж Вокер Буш, передає ВВС.

"Герой Другої світової війни, який був президентом США під час розпаду СРСР та в останні місяці "холодної війни", помер у п'ятницю", - пише Bloomberg з посиланням на речника сім'ї Буша Джима МакГрат, - Син сенатора і батько президента Буша був людиною з прекрасним резюме, який мав успішну політичну кар'єру: від конгресмена до посла США в ООН, від голови республіканської партії до посла в Китаї, від директора ЦРУ до віце-президента у адміністрації Рейгана".

Джордж Буш-старший був останнім ветераном другої світової війни, який служив президентом США, зазначає The Washington Post.

Рівно рік тому, 24 листопада 2017 року він перевершив Джеральда Форда за тривалістю життя і входив у своєрідний президентський клуб, "членами якого були глави США, подолали 90-річний рубіж. У червні цього року Буш-старший став першим в історії Штатів президентом, які дожили до 94 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний захисник київського "Динамо"

Упродовж останніх років у Буша-старшого діагностували хворобу Паркінсона, яка вразила судини. У 2018 році його двічі госпіталізовували - у квітні він потрапив до лікарні з інфекційним захворюванням, у травні - через низький тиск. Його дружина Барбара померла у квітні.

Співчуття у зв'язку зі смертю 41-го американського лідера Джорджа Буша — старшого висловили президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія. Відповідну заяву опубліковано в Twitter Трампа.

"Наші серця страждають через смерть Буша-старшого, і ми разом з американським народом направляємо наші молитви всій родині Буш, так як шануємо життя і спадщину 41-го президента", - йдеться в повідомленні.

Трамп зазначив " непідробний реалізм Буша, його роззброює дотепність і непохитну прихильність вірі, сім'ї та країні", якими він "надихав покоління американців вступати на держслужбу".

Джордж Буш-старший займав Овальний кабінет Білого дому з 1989 по 1993 роки.

До речі, в офіційних документах ніколи не використовували та не будуть використовувати по відношенню до нього ще одну приставку – "старший". Її ввела в обіг преса, після того як 43-ним президентом Америки став його тезка-син Джордж Буш.

Зараз ви читаєте новину «Помер Джордж Буш-старший». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі