середа, 17 лютого 2021 03:43

Польща відмовилася від російської та китайської вакцин

Польща відмовилася від російської та китайської вакцин
Польща зробила ставку на західну вакцину. Фото: Reuters

Польща не планує закуповувати російську вакцину "Спутник V" та китайську Sinovac, а робитиме ставку на щеплення вакциною західних виробників.

"Питання полягає в тому: ми хочемо вакцинувати в Польщі продуктами, які допущені Європейським агентством з лікарських засобів до оборотів на території ЄС, чи в аварійний спосіб допускати ліки, які не мають таких сертифікатів? Як польський уряд ми вибрали перший шлях – закупили близько 100 млн доз вакцини", - заявив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, пише Polsat News.

Він додав, що вся закуплена вакцина має потрапити до Польщі до кінця року. Високопосадовець із прикрістю констатував, що доставлення частини партій вакцини у першому кварталі затримується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зареєстрували вакцину від Pfizer

"Це – проблема, з якою борються всі країни ЄС",- зазначив Дворчик.

У Польщі наразі вакциновано 2,1 млн осіб, дві дози отримали вже 646 тис. людей.

Польща попередньо отримає на 1 млн 200 тис. вакцин більше, ніж замовила, і продасть їх Україні за собівартістю.

65% українців готові вакцинуватися проти коронавірусу.

У світі 67% людей готові робити щеплення, якщо вакцина буде загальнодоступна, безпечна та ефективна. 26% опитаних відмовились від щеплення. 8% вагаються.

Зараз ви читаєте новину «Польща відмовилася від російської та китайської вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі