вівторок, 16 лютого 2021 21:50

В Україні зареєстрували вакцину від Pfizer

В Україні зареєстрували вакцину від Pfizer
В Україні зареєстрували 3-тю вакцину. Фото: pexels.com

16 лютого МОЗ зареєструвало 3-тю вакцину для профілактики Covid-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Документи подав європейський виробник Pfizer, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Вакцину оперативно зареєстрували та передали в Державний експертний центр МОЗ України для здійснення експертної оцінки. Визначать співвідношення "користь/ризик" і перевірять реєстраційні матеріали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці не хочуть вакцинуватися від Covid-19

"У "Єдине вікно" МОЗ України подали заяву про державну реєстрацію вакцини Комірнаті виробництва Pfizer Manufacturing Belgium під зобов'язання для екстреного медичного застосування. На реєстрації перебувають вакцини проти Covid- 19 від Oxford/AstraZeneca і Sinovac. Команда Міністерства охорони здоров'я докладає максимум зусиль, щоб українці швидше отримали доступ до найкращих європейських вакцин", - повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Заявку на держреєстрацію в Україні вакцини проти коронавірусу подала компанія AstraZeneca. Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України отримав документи 15 лютого, повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зареєстрували вакцину від Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі