неділя, 24 жовтня 2021 05:00

Польща підготувала для відправки допомогу мігрантам на кордон з Білоруссю

Польща підготувала для відправки допомогу мігрантам на кордон з Білоруссю
У вантажівках - намети, ліжка і ковдри. Фото: Pixabay

Польща підготувала для відправки мігрантам на кордон з Білоруссю гуманітарну допомогу. Влада сподівається, що Мінськ дасть дозвіл. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в Twitter.

"Під час зустрічі з прем'єром Матеушем Моравецьким я ініціював відправку гуманітарного конвою до кордону з Білоруссю. Треба допомагати переселенцям, що бродять на білоруській стороні кордону", - написав глава держави в соцмережі.

Він також звернувся до влади Білорусі з проханням впустити допомогу.

За словами Дуди, у вантажівках - намети, ліжка і ковдри. Пізніше стало відомо, що транспорт з гуманітарною допомогою вирушив до пропускних пунктів.

Це третій гуманітарний конвой, який польське Державне агентство стратегічних резервів підготувало для Білорусі, яка до цього допомогу відмовилася прийняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь використовує мігрантів для гібридних атак проти ЄС - Меркель

Білоруські прикордонники дають мігрантам, які намагаються нелегально потрапити до ЄС, наркотики. Прикордонники видають нелегалам метадон під виглядом ліків, заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський.

Зараз ви читаєте новину «Польща підготувала для відправки допомогу мігрантам на кордон з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі