четвер, 03 серпня 2023 19:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща ГОТОВА застосувати зброю у випадку проблем на кордоні

Польща ГОТОВА застосувати зброю у випадку проблем на кордоні
Польські пілоти гелікоптерів готові захищати кордон. Фото: eastnews.ua

У разі надзвичайних ситуацій на кордоні з Білоруссю польські пілоти бойових гелікоптерів готові без вагань застосувати зброю.

2 серпня провели перегрупування вертольотів зі складу першої авіаційної бригади Сухопутних військ та 25-ї повітряно-кавалерійської бригади після того, як білоруські гелікоптери порушили кордон, сказав генерал польської армії Марек Соколовський, повідомляє TVP Info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушників повітряного простору з Польщею зустрічали силовики – "Беларускі Гаюн"

Міністр оборони Маріуш Блащак наказав розмістити вертольоти у двох місцях у режимі негайного реагування у разі виникнення надзвичайних подій.

"Гелікоптери озброєні та готові до бою. Тут є дуже досвідчені пілоти, є пілоти, які застосовували бортове озброєння та ракети разом зі мною в Афганістані та Іраку. Вони досвідчені. Якщо буде щось тривожне, вони без вагань застосують зброю", – наголосив генерал.

У Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Про це у вівторок повідомило Міністерство національної оборони Польщі.

Польський повітряний простір порушили гелікоптери, які здійснювали навчання поблизу кордону, сказали у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Польща ГОТОВА застосувати зброю у випадку проблем на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі