пʼятниця, 09 серпня 2019 10:34

Після вибуху на військовому об'єкті РФ розкупили увесь йод

Після вибуху на військовому об'єкті РФ розкупили увесь йод
Розкупили увесь йод. Фото із відкритих джерел.

Жителі Северодвінська й Архангельська розкупили йод в аптеках після того, як на військовому об'єкті в Архангельській області вибухнула рідинна реактивна рухова установка.

Журналісти видання 29.ru.звернулись до 15 різних аптек. У деяких із них повідомили, що йоду немає в наявності. В інших розповіли про високий попит на товар.

Після вибуху реактивного двигуна адміністрація Северодвінську повідомила про короткочасне підвищення радіаційного фону. У соцмережах з'явилися повідомлення про перевищення радіаційного фону в Северодвінську в кілька разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму підняли прапор України

Акваторію Двінської затоки в Архангельській області, де сталися вибух і пожежа, могли закрити через руйнування ракети і розлив токсичного палива. За словами анонімного джерела із військових моряків, вибух міг статися через те, що паливо – несиметричний диметилгідразин – з'єдналося з окислювачем.

Зараз ви читаєте новину «Після вибуху на військовому об'єкті РФ розкупили увесь йод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі